Chips

Zelf chips maken is niet zo moeilijk. Dit heb je nodig:

  • vastkokende aardappelen
  • olie om in te frituren
  • zout
  • keukenrol
  • schuimspaan
  • pannetje voor de olie
  • scherp mes of mandoline

Doe het zo:

Stap 1: snijd de aardappelen heel dun, dat kan met een scherp mes, maar een mandoline is wat ons betreft handiger. Wij maakten plakjes van 2 mm. Dep de plakjes na het snijden goed droog met keukenpapier.

Stap 2: verwarm de olie tot 180 graden en bak de schijfjes ongeveer 2 a 3 minuten. Als ze er lekker uitzien zijn ze klaar. (Ze worden iets donkerder dan gekochte chips.)

Stap 3: laat uitlekken op een stuk keukenrol en bestrooi met zout.

Stap 4: afgekoeld? Eet smakelijk!

Tot zover naturel. Mijn vriend Peet is bezig zijn recept voor paprika chips te optimaliseren, dus: wordt vervolgd!

Ook een recept of een idee? hallo@nietkopenzelfmaken.nl