Zelf chips maken is niet zo moeilijk. Dit heb je nodig:
- vastkokende aardappelen
- olie om in te frituren
- zout
- keukenrol
- schuimspaan
- pannetje voor de olie
- scherp mes of mandoline
Doe het zo:
Stap 1: snijd de aardappelen heel dun, dat kan met een scherp mes, maar een mandoline is wat ons betreft handiger. Wij maakten plakjes van 2 mm. Dep de plakjes na het snijden goed droog met keukenpapier.
Stap 2: verwarm de olie tot 180 graden en bak de schijfjes ongeveer 2 a 3 minuten. Als ze er lekker uitzien zijn ze klaar. (Ze worden iets donkerder dan gekochte chips.)
Stap 3: laat uitlekken op een stuk keukenrol en bestrooi met zout.
Stap 4: afgekoeld? Eet smakelijk!
Tot zover naturel. Mijn vriend Peet is bezig zijn recept voor paprika chips te optimaliseren, dus: wordt vervolgd!